Još jedan klasik. Mekano testo, ukusan i kremasti fil i fina čokolada - uvek dobra kombinacija.
Veliki je procenat onih kojima su ledene kocke omiljena poslastica. Tako jednostavna kombinacija ukusa, a sa druge strane toliko ukusan zalogaj.
Ledene kocke su savršene za svaku priliku i teško da se nekome neće dopasti.
Ono što je potrebno za spremanje ledenih kocki je sledeće.
Za testo:
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
3 kašike kakaa
1/2 kesice praška za pecivo
Šerbet:
400ml vode
14 kašika šećera
Fil:
1l mleka
12 kašika šećera
13 kašika brašna
1 margarin
100gr prah šećera
1 vanilin šećer
Glazura:
100gr čokolade
1 kašika margarina
4 kašike mleka
4 kašike ulja
Za pripremu patišpanja, belanca umutiti sa šećerom penasto u čvrst sneg. Zatim dodati žumanca i sjediniti, pa dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Peći na 220℃.
Dok se peče kora skuvati šerbet. Kada počne da ključa, smanjiti temperaturi, pa posle par minuta isključiti. Topao patišpanj preliti toplim šerbetom.
Umutiti margarin sa 100gr šećera u prahu i vanilin šećerom. U potpuno ohlađen fil koji je prvo skuvan postepeno doadavati umućeni margarin i mutiti dok se ne sjedini.
Koru premazati filom, pa potom preliti čokoladnom glazurom.
Коментари
Постави коментар