LEDENE KOCKE

 Još jedan klasik. Mekano testo, ukusan i kremasti fil i fina čokolada - uvek dobra kombinacija.



Veliki je procenat onih kojima su ledene kocke omiljena poslastica. Tako jednostavna kombinacija ukusa, a sa druge strane toliko ukusan zalogaj.

Ledene kocke su savršene za svaku priliku i teško da se nekome neće dopasti.

Ono što je potrebno za spremanje ledenih kocki je sledeće.


 Za testo:

6 jaja

6 kašika brašna

6 kašika šećera

3 kašike kakaa

1/2 kesice praška za pecivo

Šerbet:

400ml vode

14 kašika šećera


Fil: 

1l mleka

12 kašika šećera

13 kašika brašna

1 margarin

100gr prah šećera

1 vanilin šećer


Glazura:

100gr čokolade

1 kašika margarina

4 kašike mleka

4 kašike ulja


Prvo je nabolje početi sa pripremom fila jer je potrebno čekati da se ohladi. Dakle, za pripremu fila pomešati 12 kašika šećera sa 13 kašika brašna i malo mleka, pa zakuvati u preostalom mleku koje vri. Smanjiti temperaturu na minimum i mešati još oko 5 minuta, dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Za pripremu patišpanja, belanca umutiti sa šećerom penasto u čvrst sneg. Zatim dodati žumanca i sjediniti, pa dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Peći na 220℃.

Dok se peče kora skuvati šerbet. Kada počne da ključa, smanjiti temperaturi, pa posle par minuta isključiti. Topao patišpanj preliti toplim šerbetom. 

Umutiti margarin sa 100gr šećera u prahu i vanilin šećerom. U potpuno ohlađen fil koji je prvo skuvan postepeno doadavati umućeni margarin i mutiti dok se ne sjedini. 


Koru premazati filom, pa potom preliti čokoladnom glazurom.




- MAMINA TAJNA KUHINJA -
mamina-tajna-kuhinja.blogspot.com
E-mail: mamina.tajna.kuhinja@gmail.com
Facebook page: Mamina Tajna Kuhinja
Instagram: @mamina.tajna.kuhinja

Коментари