Još jedan klasik. Ukusna poslastica onako kako su je pravile naše bake. Mekano testo u kombinaciji sa filom od omiljenog ukusa džema. Pun pogodak.
Za štrudlu može da se koristi bilo koji džem. Mi najviše volimo džem od kajsija ali odlična je i sa džemom od jagoda, šljiva, šipka... Bilo koji. Na konkretnoj slici su štrudla sa džemom od kajsija i štrudla sa džemom od cvekle, jabuka i limuna - naša vitaminska bomba.
Za testo:
500 gr brašna tip 500
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kockice kvasca (25 gr)
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
Za fil:
Džem po izboru
Za premaz:
1 žumance
nekoliko kapi ulja
PRIPREMA:
U 25 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera. Ostaviti da "radi" 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.
Testo podeliti na dva dela, prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste 45 minuta.
Razvući oklagijom svaki deo testa posebno. Premazati ga džemom po izboru, urolati i staviti u podmazan pleh. Premazato rolate žumancem u koje je stavljeno par kapi ulja.
Gotovu štrudlu malo poprskati vodom pa posuti prah šećerom.
- MAMINA TAJNA KUHINJA -
mamina-tajna-kuhinja.blogspot.com
mamina-tajna-kuhinja.blogspot.com
E-mail: mamina.tajan.kuhinja@gmail.com
Facebook page: Mamina Tajna Kuhinja
Instagram: @mamina.tajna.kuhinja
Коментари
Постави коментар