Još jedna jednostavna, a neprevaziđena poslastica. Brzo i lako se sprema, svima se dopada, a može se spremiti u kombinaciji sa različitim ukusima koje volite.
Slatki pirinač. Poslastica koja se dopada svima, a lako je pripremiti. Izuzetno zahvalan dezert koji možete ukombinovati sa bilo kojim ukusom koji volite. Kod nas se jede sa višnjama, bananama, čokoladom, jagodama, orasima.... Pravimo kombinacije ko kako voli.
Ovaj put spremili smo klasični sutlijaš, pa je svako za sebe dodavao ukuse i dekorisao kako voli. Zasladili smo se sutlijašem sa bananama i prelivom od šumskog voća, sa višnjama, sa čokoladnim mrvicama i karamel prelivom i sa orasima i cimetom.
Sastojci potrebni za pripremu sutlijaša:
1 čaša pirinča
2 čaše vode
4 čaše mleka
8 kašika šećera
Priprema:Pirinač je potrebno prvo očistiti i oprati, pa kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kada voda skroz uvri, prvo smanjiti temperaturu na kojoj se kuva, pa sipati jednu čašu mleka. Nastaviti kuvanje uz mešanje. Kada ponovo uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno mešati i dalje i kada ponovo uvri doadati poslednje dve čaše mleka.
Ukuvati sutlijaš i topao ga presuti u činije za posluživanje.
Kada se prohladi doadti namirnice po želji kako bi postigli ukus koji volite ili pojesti klasičan sutlijaš bes dodavanja drugih ukusa.
mamina-tajna-kuhinja.blogspot.com
E-mail: mamina.tajna.kuhinja@gmail.com
Facebook page: Mamina Tajna Kuhinja
Instagram: mamina.tajna.kuhinja
Коментари
Постави коментар